Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403231

Патладжани с телешко

6 патладжана

400 г телешко месо
1/3 ч. ч. ориз
2 с. л. олио
2 глави лук
2 домата
сокът на един лимон
1/2 ч. л. сол
1 връзка магданоз
1/2 ч. л. черен пипер
1 и 1/2 ч. ч. вода
Приготвяне:

• Патладжаните се нарязват на дълги ивички с дебелина около 1,5 см.
• Лукът се изчиства, нарязва и изпържва до омекване.
• Към него се добавя измитият ориз, налива се чаша вода, закрива се с капак и се задушава на среден огън около 10 минути.
• За това време оризът трябва да омекне.
• После идва ред на месото.
• То трябва да се смели, да се добави към ориза, да се подправи със солта, пипера и да се смеси.
• Доматите се обелват, нарязват на кубчета и прибавят към месото с ориза.
• Отгоре се посипва с нарязан на ситно магданоз.
• Всичко се размесва внимателно около 5 минути.
• Така подготвената смес се разпределя върху патладжаните, след това се слага в тава, залива се с около 1,5 чаши вода, прибавя се сокът от един лимон.
• Готви се в предварително загрята фурна до готовност около 30-40 минути. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft