Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403181

Баклава

125 г краве масло

1/2 водна чаша свинска мас
1 яйце
3 с. л. пепелява вода
1 лимон
700 г захар
6 равни чаени чаши брашно
1 кафяна чашка пудра захар

• Маслото и маста се стопяват в тенджера, но не бива много да се загряват.
• Към тях се прибавят яйцето и пепелявата вода.
• Бъркат се с брашното, докато стане на топка.
• Тестото се прави на топчета с трапчинка в средата и се пекат до зачервяване в ненамазана тава.
• Оставят се да изстинат.
• Заливат се студени с горещия сироп, сварен от захарта и същото количество вода.
• Накрая се слагат ванилията и настърганата лимонова кора.
• Съдът се покрива добре, за да се напои инжир баклавата

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft