17 Август 2012
403181
Баклава
Имам Баялдъ
Майонеза с моркови
Патладжани с телешко
Салата с краставици
Краставици и сусам по турски
Супа от леща и кисело мляко
Супа по турски
Тархана по турски
Турски гевреци
Турска питка
Кебап с агнешко
Баклава
125 г краве масло
1/2 водна чаша свинска мас
1 яйце
3 с. л. пепелява вода
1 лимон
700 г захар
6 равни чаени чаши брашно
1 кафяна чашка пудра захар
• Маслото и маста се стопяват в тенджера, но не бива много да се загряват.
• Към тях се прибавят яйцето и пепелявата вода.
• Бъркат се с брашното, докато стане на топка.
• Тестото се прави на топчета с трапчинка в средата и се пекат до зачервяване в ненамазана тава.
• Оставят се да изстинат.
• Заливат се студени с горещия сироп, сварен от захарта и същото количество вода.
• Накрая се слагат ванилията и настърганата лимонова кора.
• Съдът се покрива добре, за да се напои инжир баклавата
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари