17 Август 2012
403181
Баклава
Имам Баялдъ
Майонеза с моркови
Патладжани с телешко
Салата с краставици
Краставици и сусам по турски
Супа от леща и кисело мляко
Супа по турски
Тархана по турски
Турски гевреци
Турска питка
Кебап с агнешко
Супа от леща и кисело мляко
1 с. л. леща
1/2 л месен бульон или бульон от кости
1 с. л. ориз
3 с. л. сметана
2 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. олио или масло
жълтъкът на едно яйце
1 ч. л. листа от мента
пипер и сол на вкус
• Лещата и оризът се сваряват поотделно в бульона.
• После се смесват и се подправят със сол и пипер.
• Киселото мляко, сметаната и жълтъкът се разбиват, сипват се внимателно в горещия бульон, като се смесват и с лещата и ориза.
• Всичко се разбърква добре.
• Супата трябва да се свали от огъня малко преди края на варенето, за да не се пресекат яйцето и киселото мляко.
• Преди сервиране супата се поръсва с накълцаните на ситно листа от мента и маслото.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари