Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Супа от леща и кисело мляко
403181

Супа от леща и кисело мляко

1 с. л. леща

1/2 л месен бульон или бульон от кости
1 с. л. ориз
3 с. л. сметана
2 ч. ч. кисело мляко
1 с. л. олио или масло
жълтъкът на едно яйце
1 ч. л. листа от мента
пипер и сол на вкус

• Лещата и оризът се сваряват поотделно в бульона.
• После се смесват и се подправят със сол и пипер.
• Киселото мляко, сметаната и жълтъкът се разбиват, сипват се внимателно в горещия бульон, като се смесват и с лещата и ориза.
• Всичко се разбърква добре.
• Супата трябва да се свали от огъня малко преди края на варенето, за да не се пресекат яйцето и киселото мляко.
• Преди сервиране супата се поръсва с накълцаните на ситно листа от мента и маслото.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft