Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403181

Салата с краставици

400 г краставици
150 г сирене фета
2 глави червен лук
2 с. л. копър
10 листа (1 ч. л. сух) пресен джоджен
3 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
сол
смлян черен пипер
щипка захар

• Краставиците се обелват и се нарязват на половинки, след което на кубчета.

• Сиренето също се нарязва на кубчета или се намачква.
• Червеният лук се обелва и се нарязва на полумесеци или цели кръгове (по желание).
• Зехтинът, лимоновият сок, сол, черният пипер, захарта и подправките се разбиват в недълбока купа с вилица.
• Краставиците се заливат с този сос.
• Разбъркват се и се добавят лукът и сиренето.
• Салатата с краставици се охлажда минимум 30 минути в хладилника.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft