17 Август 2012
403181
Баклава
Имам Баялдъ
Майонеза с моркови
Патладжани с телешко
Салата с краставици
Краставици и сусам по турски
Супа от леща и кисело мляко
Супа по турски
Тархана по турски
Турски гевреци
Турска питка
Кебап с агнешко
Салата с краставици
400 г краставици
150 г сирене фета
2 глави червен лук
2 с. л. копър
10 листа (1 ч. л. сух) пресен джоджен
3 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
сол
смлян черен пипер
щипка захар
• Краставиците се обелват и се нарязват на половинки, след което на кубчета.
• Сиренето също се нарязва на кубчета или се намачква.
• Червеният лук се обелва и се нарязва на полумесеци или цели кръгове (по желание).
• Зехтинът, лимоновият сок, сол, черният пипер, захарта и подправките се разбиват в недълбока купа с вилица.
• Краставиците се заливат с този сос.
• Разбъркват се и се добавят лукът и сиренето.
• Салатата с краставици се охлажда минимум 30 минути в хладилника.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари