Кебап с агнешко
1,5 кг агнешко месо
5 с. л. краве масло
1 ч. ч. месен бульон
2 глави кромид лук
1 с. л. олио
2 домата
2 връзки магданоз
черен и червен пипер на вкус
сол
1 голяма пита
• Месото се смила на кайма.
• Доматите се измиват, обелват се кожичките им, отделя се семето им и се нарязват.
• Лукът се наситнява.
• Магданозът се измива и нарязва.
• Към каймата се добавят лукът, доматите, магданозът, олиото, червеният и черен пипер и солта и се размесват хубаво.
• Оформяте се като колбаси и се наназиват на неголеми шишчета.
• Кебапът се пече на барбекюто, докато стане златисто-кафяв.
• В същото време се разтопяват 100 г масло, питката се разрязва на четвъртинки и се запича на грила с разтопено масло.
• Горещите късчета от питката се слагат в чинии, поливат се с месен бульон, докато се напоят с него.