Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403181

Кебап с агнешко

1,5 кг агнешко месо

5 с. л. краве масло
1 ч. ч. месен бульон
2 глави кромид лук
1 с. л. олио
2 домата
2 връзки магданоз
черен и червен пипер на вкус
сол
1 голяма пита

• Месото се смила на кайма.
• Доматите се измиват, обелват се кожичките им, отделя се семето им и се нарязват.
• Лукът се наситнява.
• Магданозът се измива и нарязва.
• Към каймата се добавят лукът, доматите, магданозът, олиото, червеният и черен пипер и солта и се размесват хубаво.
• Оформяте се като колбаси и се наназиват на неголеми шишчета.
• Кебапът се пече на барбекюто, докато стане златисто-кафяв.
• В същото време се разтопяват 100 г масло, питката се разрязва на четвъртинки и се запича на грила с разтопено масло.
• Горещите късчета от питката се слагат в чинии, поливат се с месен бульон, докато се напоят с него.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft