17 Август 2012
403181
Баклава
Имам Баялдъ
Майонеза с моркови
Патладжани с телешко
Салата с краставици
Краставици и сусам по турски
Супа от леща и кисело мляко
Супа по турски
Тархана по турски
Турски гевреци
Турска питка
Кебап с агнешко
Майонеза с моркови
500 г моркови
2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
2 - 3 с. л. майонеза
3 - 4 с. л. прясно мляко
1 ч. л. горчица
1 ч. л. смлян черен пипер
1 връзка копър
на вкус магданоз
3 -4 стръка зелен лук
• Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета.
• 1/2 л вода се кипва заедно със захарта и солта, пускат се морковните кръгчета и се варят около 10-15 минути.
• Изцеждат се и се оставят да изстинат.
• Майонезата, млякото, горчицата, солта, черният пипер се разбъркват добре.
• Добавят се копър, магданоз и зелен лук - ситно нарязани.
• С така приготвена смес се заливат леко топлите моркови.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари