Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403207

Имам Баялдъ

3-4 патладжана
150 мл олио
2 глави кромид лук
1-2 моркова
сол

магданоз
смлян черен пипер
галета

• Измитите патладжани се обрязват около дръжката така че част от нея да остане към плода.
• На четири места по дължината им се обелват ивици, широки 1-1,5 см.
• На обелените места се правят дълбоки разрези с остър нож.
• Така подготвените патладжани се посоляват и се оставят да престоят 10-15 минути, след което се измиват и подсушават.
• Изпържват се в сгорещена мазнина и се изваждат.
• В същия тиган се задушава до омекване лукът, нарязан на филийки и морковите, настъргани на ренде.
• Прибавят се нарязаните домати и се задушават, докато сместа остане на мазнина.
• Подправя се със сол на вкус.
• С така приготвена смес се пълнят патладжаните през един от разрезите.
• Напълнените патладжани се нареждат в тава върху останалата плънка, покриват се с филийка домат и се поръсват с галета.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 25 минути.
• Имам Баялдъ се поднася охладен и поръсен със ситно нарязан магданоз 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft