Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403181

Тархана по турски

300 г кромид лук

100 г подкваса
1 кг узрели червени домати
250 г червени чушки
250 г кисело мляко
2 кг брашно
1 ч. ч. вода

• Подквасата се разтваря в малко вода.
• Доматите се обелват.
• Червените чушки се нарязват на тънко, а кромидът се наситнява.
• Смесват се киселото мляко, доматите, подквасата, чушките и лукът до тогава докогато се превърнат в гъста каша.
• В тази смес по малко се добавя брашното и се меси, докато стане хомогенно.
• Тестото се слага върху поднос или чиния и се покрива с кърпа, за да втаса.
• Държи се на топло около 1 час, а ако е на хладно – около 5-6 часа.
• След като се надигне, тестото се замесва хубаво.
• После отново се слага в чиния и му се дава още време да престои.
• Процедурата се повтаря няколко пъти.
• Когато тарханата е готова, от нея се отчупват малки късчета, които се слагат на кърпа и се оставят да изсъхнат на слънце дотогава, докато станат трошливи.
• Тарханата се пресява през сито и се слага в сухи буркани с добре затворено капаче.
• Готова е за употреба.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft