Вкусни рецепти от турската кухня

вход през zajenata.bg
403212

Супа по турски

300 г овче месо

60 г моркови
60 г магданоз
30 г корен от целина
45 г кромид лук
60 г ориз
жълтъкът на 1 яйце
90 мл кисело мляко
1/2 лимон
сол на вкус

• Месото, изчистените морков, магданоз, целина и лук се заливат с вода, солят се и се варят до готовност.
• Изчистеният и измит ориз се вари в прецедения бульон и се добавя нарязаното месо.
• Жълтъкът се разбива с киселото мляко и сокът от лимона.
• Изсипва се в супата при непрекъснато разбиване, за да не се пресече яйцето.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft