Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
309478

Палачинка в гювече

Продукти:
за 4  порции
За палачинките:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 щип. сол
5 листенца мента
За пълнежа:
200 г пилешко месо
100 г гъби
1 глава лук
100 г кашкавал
сол
черен пипер
1 с.л. масло
Време за приготвяне:
45 минути

Рецепта за Палачинка в гювече:
Продуктите за палачинките се разбиват в блендера до еднородна смес. Самите палачинки се пържат по обичайния нечин - намазва се горещият тиган с малко масълце, излива се част от течното тесто, което трябва да бъде все пак относително по-гъсто. Щом се стегне отдолу, палачинката се обръща от другата страна и се допича.
Пълнежът се състои от задушени парченца пилешко месо (200 г), гъби (100 г) и нарязан лук (1 глава), сол, черен пипер. Към всичко това се добавя настърган кашкавал (100 г) и се разбърква.
Гювечето се намазва обилно с меко масло, така че да побелее. Готовата палачинка се разполага в него, като се внимава как ще се накъдрят краищата й. В образувалата се дупка се изсипва от пълнежа. Върху него се чуква едно яйце.
Гювечето се слага във фурна и се пече до готовност - яйцето трябва да побелее и краищата на палачинката да станат златисти. Изважда се от фурната и като поизстине малко, палачинката се изтегля от него и се слага в порционна чиния.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft