Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Палачинкова торта с шоколадов крем и банани
309478

Палачинкова торта с шоколадов крем и банани

Продукти:
за порции
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
250 г брашно
3 яйца
1 щип. сол
25 г масло
За крема:
200 мл. прясно мляко
150 г пудра захар
100 г сухо мляко
100 г масло
4 с.л. какао
1 опак. ванилия
За глазура и декорация:
200 г шоколадова глазура
1 коктейлна черешка
4 банана
Време за приготвяне:
80 минути
Рецепта за Палачинкова торта с шоколадов крем и банани:
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 г) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура. Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки. Приготвя се кремът. За целта прясното мляко (200 мл.) се изсипва в малка тенджерка и заедно с пудрата захар (150 г) и ванилията (1 опак.) се загрява на котлона. Прибавят се сухото мляко (100 г), маслото (100 г) и какаото (4 с.л.), и сместа се бърка до разтварянето на продуктите и сгъстяването на крема. Палачинките се подреждат една върху друга в подходяща чиния, като между тях се намазва от шоколадовия крем и се подреждат тънки колелца банан (4 бр). Това се повтаря до изчерпване на продуктите, като тортата завършва с палачинка. Шоколадовата глазура (готов продукт) (200 г) се разтваря на водна баня според указанията на опаковката. С нея внимателно се полива палачинковата торта и се оставя в хладилника да престои най-малко половин час, докато глазурата стегне. Накрая се декорира с коктейлна черешка по желание.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft