Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Палачинки с шунка, сирене и аспержи
309478

Палачинки с шунка, сирене и аспержи

Продукти:
за порции
4 с.л. масло
1 връзка аспержи
2 ч.ч. гъби
4 стръка зелен лук
1/2 ч.л. мащерка
1 ч.л. лимонов сок
сол
черен пипер
2 ч.ч. швейцарско сирене
8 палачинки
8 резена шунка
3 ч.л. брашно
1 ч.л. горчица
1 1/2 л. прясно мляко
1/3 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. пармезан
Време за приготвяне:
60 минути
Рецепта за Палачинки с шунка, сирене и аспержи:
Фурната се загрява до 200 градуса. Половината от маслото се загрява в тиган и в него се задушават обелените и нарязани аспержи (1 връзка), гъбите (2 ч.ч.), лукът (4 стръка) заедно с мащерката (1/2 ч.л.), докато течността от зеленчуците се изпари. Прибавят се лимоновият сок (1 ч.л.), солта и пиперът. Изсипва се половината швейцарско сирене и се разбърква. Върху всяка палачинка се слага по един резен шунка, а върху него от получената смес и се навива на руло. Всички навити палачинки се нареждат в правоъгълна тавичка. Останалото масло се разтопява в голяма тенджера. Горчицата (1 ч.л.) и брашното (3 ч.л.) се разбъркват и разреждат с млякото (1 1/2 л.). Получената смес се излива в маслото и се разбърква, докато се сгъсти. Тенджерата се снема от котлона. Прибавя се виното (1/3 ч.ч.) и част от останалото швейцарско сирене и се разбърква, докато то се разтопи. Подправя се със сол и черен пипер. Този сос се излива върху палачинките. Отгоре се поръсва останалото швейцарско сирене и настърганият пармезан (1/2 ч.ч.). Палачинките се пекат 30 минути, докато се зачервят.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft