Палачинки суфле
Продукти:
за порции
100 г брашно
1 с.л. царевично брашно
1 щип. сол
1 к.ч. прясно мляко
2 с.л. масло
За пълнежа:
1 с.л. брашно
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 жълтък
1 щип. сода
1 белтък
100 г рулца от раци
2 настърган кашкавал
1 с.л. лимонов сок
1 щип. сол
1 щип. къри
Време за приготвяне:
50 минути
Рецепта за Палачинки суфле :
От продуктите за палачинките (без маслото) се приготвя тесто с миксера. От него се изпичат 4 палачинки на тиган, като преди всяка, повърхността на тигана се намазва с масло. В останалото от печенето масло се разбърква брашното (100 г) за пълнежа до златисто. Налива се прясното мляко (1/2 ч.ч.) и се разбърква до получаването на гъста кашица. Сосът се оставя да се охлади на страна. Жълтъкът (1 бр) се разбива с лимоновия сок (1 с.л.), солта (1 щип.),содата (1 щип.) и кърито (1 щип.) и се прибавя към соса с непрекъснато разбъркване. Белтъкът (1 бр) се разбива на твърд сняг и също се прибавя към соса. Рулцата от раци (100 г) се нарязват на колелца и се смесват със соса. С този пълнеж се навиват палачинките и се нареждат в огнеупорна тава. Намазват се отгоре с олио, поръсват се със сусам на зърна и се пекат на фурна до пълна готовност.