Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене
309478

Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене

Продукти:
за порции
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
250 г брашно
3 яйца
1 щип. сол
1 с.л. масло
За плънката:
200 г топено сирене
300 г бекон
1/2 глава айсберг
3 с.л. слънчогледови семки
Време за приготвяне:
60 минути
Рецепта за Солена палачинкова торта с бекон и топено сирене:
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (1 с.л.) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. От него в подходящ тиган се изпичат палачинки, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки. В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - топено сирене (200 г), тънки резени бекон (300 г) и листа айсберг (1/2 глава). Тортата се завършва с палачинка, намазана отгоре и встрани с топено сирене. Поръсва се обилно с белени слънчогледови семки (3 с.л.) и отстрани се декорира с тънки ленти айсберг.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft