Супер палачинки!

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Солена палачинкова торта с пастет и гъби
309478

Солена палачинкова торта с пастет и гъби

Продукти:
за порции
За палачинките:
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
250 г брашно
1 щип. сол
2 с.л. масло
За плънката:
400 г пастет
300 г мариновани гъби
200 г лютеница
200 г кашкавал
4 маслини
Време за приготвяне:
60 минути

Рецепта за Солена палачинкова торта с пастет и гъби:
Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (2 с.л.) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. От него в подходящ тиган се изпичат палачинки, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки. В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - пастет (400 г), тънки резени мариновани гъби (300 г) и лютеница (200 г). Тортата се завършва с палачинка, намазана отгоре и встрани с пастет. Поръсва се обилно с настърган кашкавал (200 г) и се декорира с маслини, пресен лук, пастет и гъби. Сервира се охладена.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft