Агнешко със зеленчуци
1 кг обезкостено и нарязано на едри хапки агнешко месо
1/2 кг дребни лукчета, на пазара продават болучки
2 – 3 връзки пресен лук
2 домата
3-4 моркова
4 -5 картофа
2 с.л. олио
черен пипер
джоджен
магданоз
Месото се запържва в олио, докато се образува коричка, след което се изважда и се оставя на топло.
В същата мазнина се задушават обелените лукчета, нарязаният на дребно пресен лук, настърганите моркови, обелените и нарязани домати.
В дълбока тава или друг подходящ съд се подреждат месото и зеленчуците.
Поръсватесъс смления черен пипер и джоджена.
Картофите се настъргват на едро и се пържат подобно на палачинка, с която се покриват месото и зеленчуците. Отгоре съдът се покрива с фолио.
Пече се в слабо загрята фурна около два часа, след което фолиото се маха и се оставя да се допече, докато се образува хрупкава червена коричка.