Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
134986

Великденска погача

3 яйца
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
1/2 кубче мая
100 мл олио
брашно колкото поеме
сусам и маково семе за поръсване
отделяме 1 жълтък за намазване на питката.
Начин на приготвяне:

От изброените продукти замесваме тесто без олиото. Накрая сипваме от олиото на плота и месим докато поеме цялата мазнина. Оставяме тестото да втаса на топло.

След като е удвоило обема си го подмесваме и разделяме на две - едната част я правим на топчета долу горе големи колкото яйце.

От втората част отделяме приблизително 1/3 за кокошката, а останалото тесто разстиламе по средата на тавата. Оставяме отново да втаса.

Отделеното тесто за кокошката го подмесваме и оформяме кокошката. Главата и тялото съединяваме с помоща на клечки за зъби. Крилата и опашката оформяме с помощта на ножица, гребена на кокошката също.

Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам и маково семе.
Печем на умерена температура до зачервяване.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft