Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
134986

Агнешко със зеленчуци

1 кг обезкостено и нарязано на едри хапки агнешко месо

1/2 кг дребни лукчета, на пазара продават болучки
2 – 3 връзки пресен лук
2 домата
3-4 моркова
4 -5 картофа
2 с.л. олио
черен пипер
джоджен
магданоз

Месото се запържва в олио, докато се образува коричка, след което се изважда и се оставя на топло.

В същата мазнина се задушават обелените лукчета, нарязаният на дребно пресен лук, настърганите моркови, обелените и нарязани домати.

В дълбока тава или друг подходящ съд се подреждат месото и зеленчуците.
Поръсватесъс смления черен пипер и джоджена.

Картофите се настъргват на едро и се пържат подобно на палачинка, с която се покриват месото и зеленчуците. Отгоре съдът се покрива с фолио.

Пече се в слабо загрята фурна около два часа, след което фолиото се маха и се оставя да се допече, докато се образува хрупкава червена коричка.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13
14 15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft