Агне от картофи, пълнено с кайма
2 кг картофи
500 гр.кайма
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
100 гр. сирене
2 маслини за очи
1 маслина за ноздри
червена чушка за език
кимион, черен пипер, сол на вкус
олио
Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме докато станат на пюре.
Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка , рендосания морков и подправките. Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре.
Оформяме тялото на агнето,като каймата трябва да остане завита в пюрето.
Правим глава, уши и опашка. За очи -маслините, език- червена чушка, ноздри-маслина.
Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути.
Щом изстине го поръсваме със рендосано сирене.