Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
134986

Агнешко със спанак

Това е най-сполучливата рецепта за агнешко (ярешкото е за предпочитане:) защото е по-крехко, която може да се приготви за трапезата на Великден

1,5 – 2 кг агнешко месо
1 кг спанак (лопуш, лапад, коприва)
2 връзки пресен лук
олио
1ч.л. черен пипер
1ч.л. червен пипер
1с.л. брашно

След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, и моалко вода за да се полчи гъста кашичка. Объркайте добре и намажете месото. Сложете олио на ръцете си и отново хубаво обтрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка.

В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2-3 см.

По желание може да добавите и малко червено вино или вода.

Поставете месото в тавата и отгоре покрийте с фолио.

Пече се на загрята фурна – 250 градуса в продължение на 1ч. 30 мин.

Ако желаете да опечете и гарнитурата заедно с месото сложете 2 ч.ч. ориз, 1 настърган мороков и 1 ч.ч. нарязани гъбки, но тогава можеби се нарича агнешко с ориз:))

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft