Празнично меню за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Агне от картофи, пълнено с кайма
135002

Агне от картофи, пълнено с кайма

2 кг картофи
500 гр.кайма
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
100 гр. сирене
2 маслини за очи
1 маслина за ноздри
червена чушка за език
кимион, черен пипер, сол на вкус
олио

Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме докато станат на пюре.
Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка , рендосания морков и подправките. Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре.
Оформяме тялото на агнето,като каймата трябва да остане завита в пюрето.
Правим глава, уши и опашка. За очи -маслините, език- червена чушка, ноздри-маслина.
Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути.
Щом изстине го поръсваме със рендосано сирене. 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14 15
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft