Великденска салата
6 твърдо сварени яйца
прясна маруля
олио,сол,оцет на вкус
за желираните яйца:
6 черупки от яйца
300 мл бульон по избор-зеленчуков или пилешки
1 сварен морков
1 кафена чашка грах от консерва
1 кафена чашка сладка царевица
1 пакетче желатин
150 гр колбас
Начин на приготвяне:
За да получим празни черупки яйцата се пробиват от към тъпата страна и се изпразват и измиват. Подреждат се в коричка за яйца за да може като ги напълним да стоят с отвора нагоре.
Разтваряме желатина в няколко лъжици вода след това го прибавяме към бульона,който предварително сме прецедили, за да е бистър.
Подреждаме в черупките зеленчуците, от колбаса изрязваме фигурки ако имате с какво, ако не го накълцвате на кубчета.
Накрая допълваме черупките с бульон и оставяме в хладилника да се желират.