28 Март 2012
167583
Мусака от агнешко
Великденско гнездо
Великденска баница
Великденска салата със спанак
Великденска салата със зеленчуци
Ярешко печено със спанак
Празнична агнешка супа
Млечен кебап
Сладки пиленца
Козуначен пудинг
Козунаци на плитка
Великденски кифлички
Великденски сладки със стафиди
Великденски сладки
Дреболии със заливка
Великденски сладки
3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
700 г пшенично обикновено нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
2 бр. ванилия
2 с.л. сок от лимон
3-4 капки бадемова есенция
мармалад за слепване или пудра захар за поръсване
Яйцата и захарта разбиваме до побеляване. Прибавяме олиото, содата разтворена в лимоновия сок, ванилията и бадемовата есенция. Нишестето се прибавя бавно, докато се измеси средно меко тесто. От тестото се правят малки топчета, колкото череши. Нареждат се на разстояние в тавичка, защото се уголемяват двойно. Пекат се на 200 С до напукване и бледо розово. Изстинали се слепват с мармалад или топли обилно се поръсват с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари