Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
167575

Великденски сладки

3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
700 г пшенично обикновено нишесте
1 ч.л. сода бикарбонат
2 бр. ванилия
2 с.л. сок от лимон
3-4 капки бадемова есенция
мармалад за слепване или пудра захар за поръсване

Яйцата и захарта разбиваме до побеляване. Прибавяме олиото, содата разтворена в лимоновия сок, ванилията и бадемовата есенция. Нишестето се прибавя бавно, докато се измеси средно меко тесто. От тестото се правят малки топчета, колкото череши. Нареждат се на разстояние в тавичка, защото се уголемяват двойно. Пекат се на 200 С до напукване и бледо розово. Изстинали се слепват с мармалад или топли обилно се поръсват с пудра захар.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft