28 Март 2012
167800
Мусака от агнешко
Великденско гнездо
Великденска баница
Великденска салата със спанак
Великденска салата със зеленчуци
Ярешко печено със спанак
Празнична агнешка супа
Млечен кебап
Сладки пиленца
Козуначен пудинг
Козунаци на плитка
Великденски кифлички
Великденски сладки със стафиди
Великденски сладки
Дреболии със заливка
Млечен кебап
600 г агнешко или телешко месо
2 глави лук
2 с.л. олио
60 г масло
400 г кисело мляко
3 бр. яйца
3 с.л. брашно
сок от 1/2 лимон
сол
Месото се обезкостява, почиства се от ципи и сухожилия, измива се и се нарязва на парчета с големина на орех. Запържва се в смесените олио и масло до зачервяване. Прибавя се ситно нарязания лук и пърженето продължава докато омекне. Брашното се препича в сух тиган да стане бежово. Киселото мляко се разбива с яйцата, добавят се препеченото брашно и лимоновия сок. Сместа постепенно се добавя към месото, като се бърка постоянно. Изсипва се в тава и се запича в предварително загрята фурна до готовност.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари