Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
167481

Великденска баница

2 шепи (800 г) коприва
1 ч.ч. (200 г) ориз
1 ч.ч. (200 г) извара
250 г масло
4 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
сол

От брашното, малко сол и вода се замесва банично тесто. В съд с 3 ч.ч. вряща вода се слага оризът и се вари до поемането на водата, без да се допуска да се разварява. Към него, докато е още топъл, се прибавят почистената и измита в няколко води коприва, яйцата, изварата, половината масло и сол на вкус. Сместа се разбърква. От тестото се разточват 2 листа. Първият лист, който се слага в обилно намазаната с масло тава, трябва да е по-голям от дъното й. Върху него се разстила оризовата смес и като се загъне с краищата му, се покрива с втория лист. Баницата се поръсва обилно с масло и се пече в електрическа фурна, на която е включен само долният нагревател. След като се опече от едната страна, се обръща в друга тава, също намазана обилно с масло, за да се опече и от другата страна. След изваждането й от фурната баницата се завива добре с кърпа за да се задуши.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft