Рецепти за Великденски ястия

вход през zajenata.bg
167509

Великденско гнездо

За тестото:
5 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
настъргана кора от 1 бр. лимон
1 ч.ч. смлени лешници
1-2 с.л. нишесте
100 г млечен шоколад
За намазване:
1/3 ч.ч. конфитюр от кайсии
2 ч.л. захар
За глазурата:
1 ч.ч. пудра захар
2 с.л. ром
2-3 ч.л. белтък
червена, жълта и зелена боя за хранителни продукти

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се канелата, настърганата лимонена кора и разбитите на сняг белтъци. Лешниците, нишестето и шоколадът (едро настърган) се размесват и се добавят към крема. Получената смес се изсипва в намазана с масло и посипана с брашно форма за кекс, с дупка по средата. Пече се в умерена фурна около 45 минути. Изважда се и се оставя да изстине. Конфитюрът се затопля със захарта и се прекарва през цедка. С него от всички страни се намазва изстиналият сладкиш. За да се приготви глазурата се смесват 2/3 от пресятата пудра захар с горещия ром. С нея се посипва отвсякъде сладкиша. Оставя се да изсъхне. Останалата пресята пудра захар се разбива с белтъка, разделя се на 3 части и се украсява с боите. С различните цветове и с помощта на фунийка от пергамент или пош се декорира сладкишът.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft